29 Temmuz 2018 Pazar

Esnafa Faizsiz Kredi Limiti Ne Kadar?


ESNAFA 30.000 TL FAİZSİZ KREDİ YENİDEN BAŞLATILDI

Esnafın gerek enflasyon değerlerinden canının yanması ve gerekse durgun iş piyasasında ham madde temini, demirbaş alımları, iş imkanlarının iyileştirilmesi gibi masraflarının devlet tarafından sosyal devlet anlayışının gereği olarak karşılanması için bir süre durdurulan esnafa 0 faizli kredi fırsatı yeniden ele alındı. Daha önce durdurulmasına ilişkin yapılan açıklamada sadece geçici bir süre olarak belirlenen faizsiz ihtiyaç kredisinin esnafa beklenen müjdesi sonunda gelmiş oldu. Böylelikle esnaf bütçesini herhangi bir şekilde sarsmadan dilediği şekilde faizsiz olarak tam 60 aya kadar varan vade imkanıyla krediden faydalanabilecek. Bu da açıkçası esnafın bu kredi imkanlarından yararlanarak dilediği şekilde %0 faiz fırsatlarıyla kredi alabileceğini gündeme taşıdı.

AYLIK MAKSİMUM ÖDEME TUTARI SADECE 500 TL

Esnafa özel olarak yeniden durdurulması pasife alınarak başlatılan tam 30 bin lira tutarındaki ihtiyaç kredisinin esnafların yüzünü güldüren haber olmasının yanında bu esnafa faizsiz kredi imkanının sağlamaya devam ettiği özellikler de birer birer ele alınmaktadır. Buna göre ayda sadece 500 TL ile kısıtlı olarak esnafın hiçbir şekilde aylık gelir bütçesini sarsmadan kredi taksitlerini ödemesi de mümkün hale gelmiş oluyor. Bu da esnafın başlıca temel masraflarını karşılaması yolunda tamamen olanaklı bir hizmet olarak yanı başımızda duran gelişmeyi oluşturmaktadır. Bu oluşturulan gelişmeler açısından süreklilik esasına dayanan imkanlarla esnafa faizsiz kredi limiti bakımından uygun ödeme avantajları sunularak oluşturulan bu yeni düzenleme ile esnafın ihtiyaçları karşılanmış olacak.

GÜMRÜK BAKANLIĞI VE ESNAF SANATKARLAR ODASI EL ATTI

Bir süre önce durdurulan esnafa özel sıfır faizli krediye Gümrük ve Ticaret Bakanlığı el atarak yeniden gündeme alınmasını sağlamış oldu. Ayrıca Esnaf ve Sanatkarlar Odası da yaptığı destekleyici açıklamalarla esnafın yüzünü güldüren gelişmenin bir an önce ele alınması konusunda ısrarcılığını koruyarak konunun yeniden gündeme gelmesinde etkili olmuş oldu. Esnaf, 1 ila 5 yıl vadeli olarak yani 60 aya kadar 30 bin lira tutarını dilediği şekilde kullanabilecek. Bunun için ilindeki en yakın Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı olarak bizzat belgeleriyle başvuruda bulunacak. Esnafa faizsiz kredi tutarı sonrasında Halkbank şubelerinden talep edilen tutar anında çekilebilecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder