27 Haziran 2018 Çarşamba

Garanti Bankası Kredi Kartı Yapılandırması Peşin Ödeme


Garanti bankası kredi kartı yapılandırma, Garanti Bankası ' nın zamanla kredi kartı borçlarını ödeyemeyen müşterilerine kolaylık sağlamak amacıyla yaptığı bir uygulamadır. Bu uygulamada kişinin kredi kartı üzerinden borçlandığı toplam tutar belirlenerek kart kullanıcısının rahatça ödeyebileceği taksitlere bölünür. Böylece kart sahibinin borçlarını daha az miktarlarla daha rahat biçimde ödenmesi sağlanmış olur. Kredi kartı sahibinin kredi kartı borcunu birkaç dönem üst üste ödeyememesi sonucunda başvurabileceği bir yöntem olan kredi kartı borcu yapılandırması kişinin borçlarını ufak tutarlarda rahatça ödeyebilmesine olanak tanır.

 Hangi Koşullarda Kredi Kartı Yapılandırması Yapılır?

 -Eğer kredi kartı sahibi ekstrelerini ödeyemeyecek durumdaysa ve borçlarını küçük taksitlere bölerek ödemek istiyorsa

 -Kredi kartı sahibinin daha önceki ödeme profili temizse yani ödemelerini zamanında ve düzgün bir biçimde yapmışsa

 -Kart sahibi kara listede değilse bu özellikten faydalanabilir.

 Kredi Kartı Yapılandırması Nasıl Yapılır

Bu başvuruyu yapabilmek için Garanti Bankası müşteri hizmetleri numarası olan 444 0 333 nolu telefon aranmalı ve müşteri temsilcisine kredi kartı borcu yapılandırması yapılmak istendiği söylenmelidir. Daha sonra müşteri temsilcisi kart sahibini ilgili menüye aktararak ya da ilgili birimin telefon numarasını vererek ilgili kişi ile görüşmesini sağlayacak ve borç yapılandırmasının gerçekleşmesini sağlayacaktır. Bu konuda görüşülecek birim Garanti Bankası Bonus Kart Risk Birimi adını almaktadır. Bu birimde kredi kartı borcu yapılandırması ve ilgili tüm işlemler kolaylıkla yapılabilmektedir. Kredi kart borcu yapılandırmasında peşin ödeme zorunluluğu olmadığından kişi kendine göre bir ödeme planı çıkartılmasını isteyerek borcunu taksitlere bağlayabilecektir. Bu işlem için banka herhangi bir ek belge talebinde bulunmamaktadır.

Kredi kartı borcu 9 taksite kadar bölme yoluyla yapılandırılabilmektedir. Ancak bu hizmetten faydalanabilmek için en az birkaç dönem boyunca ödemelerde aksaklık yaşanmış olması gerekmektedir.

 Kredi kartı borcunun yapılandırılması durumu borcunu birkaç dönem üst üste ödememiş olan kart kullanıcılarının kredi notunun düşmemesi ve kara listeye girme risklerinin ortadan kalkması için başvurmaları gereken bir yöntemdir. Aksi takdirde kişi kara listeye girebilir ve bu daha sonraki dönemlerde ihtiyaç halinde çekilecek krediler için de sıkıntı oluşturabilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder