20 Haziran 2018 Çarşamba

Findeks Kullanılabilir Limit Nedir?


Findeks nedir?

Bankadan alınan kredi, kredi kartı gibi ürünler ile yapılan işlemler neticesinde yapılan işlemlere dair ödemeler kredi kayıt bürosuna gönderilir. Bunun yanında cep telefonu faturalarının son ödeme tarihinden önce ödenip ödenmediği de kredi kayıt bürosuna bildirilir ve kredi kayıt bürosu kişi hakkında bir veri oluşturur. Oluşturulan veriler neticesinde kişiye ait olan kredi puanı oluşur. Bu oluşan kredi puanını kredi kayıt bürosu bankaların sistemine bildirir. Bankalar kişilere ait olan bu kredi puanını sistem üzerinden görebilir.

Bankaya kredi çekmek, kredi kartı almak ya da kredi kartı limiti yükseltmek ve kredili mevduat hesabı açmak için başvuran kişilerin kredi puanına bakılır. Kredi puanı değerlendirmesi sonunda puanı düşük olan kişilerin başvurusu olumsuz değerlendirilirken, puanı yüksek olan kişilerin başvurusu olumlu değerlendirilir. Bu yüzden bankadan kredi çekmek veya kredi çıkarmak isteyen kişiler başvurmadan önce kredi puanlarını öğrenmek isterler. Kredi puanı ve kredi risk analiz raporu hizmeti sunan findeks üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde kredi notunuzu öğrenebilirsiniz.

Findeks kredi puanı öğrenme işlemi nasıl yapılır?

Findeks sitesine giriş yaparak isim, soy isim ve Tc kimlik numarası ile kredi notu öğrenme işleminizi yapabilirsiniz. Girdiğiniz bilgilerin doğru olması gerekir, yoksa kredi risk raporunuz çıkartılamaz. Findeks üzerinden kredi notu öğrenme işlemi için findeks düşük miktarda bir ücret talep eder. Talep edilen bu ücreti kredi kartınız ile ödeyebilirsiniz. Ücret ödeme işleminden sonra findeks kredi analiz raporu ve kredi puanınızı hem e posta yoluyla hem de kısa mesaj ile telefonunuza gönderir.

Findeks kullanılabilir limit ne demektir?

Bankaların ürün kullandırmada en çok dikkat ettiği kriter findeks kredi risk analiz raporudur. Kredi risk analiz raporunda findeks kredi limiti yazar. Findeks kredi limiti bankadan çekebileceğiniz kredi limitini ifade etmektedir. Kredi limiti daha önce kullanmış olduğunuz kredi ya da kredi kartı limitleri ve bu limitlere bağlı olarak yapılan ödemelerde gecikme olup olmadığına bakılarak belirlenir. Findeks kredi limiti ne kadar yüksekse bankadan çekebileceğiniz kredi tutarı ya da alabileceğiniz kredi kartının limiti o kadar yüksek olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder