27 Haziran 2018 Çarşamba

Teb Kredi Masrafları İadesi


TEB Banka kredisinin kredi masrafı kredi kullanıcılarını yoran bir mesele haline gelmiştir. Kredi çekmek isteyen müşteriler kredi faizleri dışında ayrıca kredi dosya masrafı ve buna benzer masraflar ödemek zorunda bırakılmaktadırlar. Son dönemlerde Meclisten çıkan kanunlar doğrultusunda tüketicilerin bu masrafları geri almalarının önü açılmış bulunmaktadır. Diğer birçok bireysel hak gibi bu da bir bireyin hakkı haline gelmiştir.

Bu Kredi Masrafları Nasıl Geri Alınabilir?

2014 içinde Yargıtay Dairesi bankaların müşterilerinden aldıkları masrafların geri ödemesine ilişkin emsal bir karar aldı. Bu kararlara istinaden müşteriler dosya masraflarını kolay bir şekilde geri alabilecekler. Tabi kredi çekerken bankaya faizler dışında ödenen diğer ödemelerin tamamı geri alınamamaktadır. Bu bahsettiklerimiz kredi çekerken ödediğimiz ekspertiz ücreti, hayat sigortası tutarı, ipotek yapmışsak bu ipoteğin tesis ücreti ve erken kapatma durumunda ödediğimiz erken kapatma cezası gibi ödemeler olup bu ödemelerin bedeli bankalardan geri alınamamaktadır. Karşılığında bir hizmet almadığımız tutar olan Dosya masrafı iadesi dışında herhangi bir iade söz konusu değildir. TEB dosya masrafı iadesi için de başvuruda bulunmanız durumunda yukarıda bahsettiğimiz dosya masrafı dışında kalan ödemelerin geri alınması mümkün görülmemektedir. TEB kredi masrafları iade alma işlemi için yapmanız gereken tek şey dosya masrafı ödediğinize dair dekont veya dokümanları toparlayarak Tüketici Hakem Heyetlerine sunmak olacaktır. Bu işlemler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kredi Masraflarını İade Alabilmek İçin Sunulması Gereken Belgeler Nasıl Elde Edilir?

Kredi çekerken ödediğiniz dosya masrafının belgesi genellikle kredi çekerken bankanın size verdiği dekontlardır. Kredi çekerken dekont almadıysanız veya bu dekontu kaybettiyseniz bankanıza başvurarak bu dekontu isteyebilirsiniz. Bazı bankalar bu dekontu size vermek için de ücret isteyebilir. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez hesabı geri alacağınız dosya masrafı bedeli karşılığında cüzi bir miktar bankaya ödemenizde bir sakınca yoktur. Bu dosya masrafı dekontu olmadan kredi masraflarını geri almanız mümkün değildir. Bu dosya masrafı dekontunun ıslak imzalı veya mühürlü olması şart değildir. Bankamatik fişi, internet bankacılığından aldıysanız yazıcıdan alınan çıktı, veya fotokopi bile olsa iş görecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder