7 Ağustos 2018 Salı

Kredi Notu Çok İyi Ne Demektir?


Kredi notu yüksek olanlar bankadan kredi almak için başvuruda bulunan tüketiciler hiçbir zorlukla karşılaşmadan kredilerini en kısa sürede almaya hak kazanmaktadır. Konut kredisi, tüketici kredisi, eğitim, evlilik, araç, gayrimenkul taşınmazlar için kredi almak için başvuruda bulunanlar bu kredi notu yüksekse bu kredilerin hiçbirini almakta zorlanmazlar. Kredi notu çok iyi demek notu binyediyüz ve yukarısında olan tüketiciler demektir. Bu tüketiciler ister devlet bankası ister özel banka fark etmez, istedikleri bankadan zorluk yaşamadan kredi çekmektedirler.

Kredi Notunun Çok İyi Olması Nasıl Gerçekleşir?

Her tüketici kolay şekilde kredi çekmek için kredi notunun yüksek olmasını ister. Kredi notunun yüksek olması göründüğü kadar zor bir durum değildir. Kredi kartlarını zamanında ödeyen, faize binmesine neden olmadan bütün kredi ödemelerini sorunsuz bir şekilde geçekleştiren tüketicilerin kredi notu yüksek olmaktadır. Bununla birlikte cep telefonu ve diğer fatura ödemelerinde gecikmeye ve faize düşmemek kredi notunda olumlu etkiler yapmaktadır. Ayrıca bankalarda mevduat hesaplarında yüklü miktarda paraları olanlar, belgeledikleri gelirlerin yüksek olanlar kredi notları yüksek olmaktadır.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilmektedir?

Bankalara Düzenli Ödeme Yaparak Kredi Notu Yükseltme İşlemini Hızlı Bir Şekilde Yapabilirsiniz. Kredi notu çok iyi ne demektir diye sorulduğunda kredi notunun bindokuzyüz seviyelerinde veya bu seviyeye yakın olması şeklinde cevap verilmektedir. Kredi notunun yükseltilmesi bugünden yarına hemen gerçekleşecek bir durum değildir. Orta ve uzun vadede yapılması gereken bazı gereklilikler vardır. Bankalarla daha evvelden para ilişkisi yoksa bankalarla münasebete girmesi gerekmektedir. Kredi notu düşük olanlar kredi çekmek istedikleri bankaya faturaları için otomatik ödeme talimatı açtırmakla işe başlayabilir. Otomatik ödemedeki fatura ödeme tarihlerini kontrol ederek zamanında faturaların ödenmesi sağlanmalıdır. Belirli bir mevduatı varsa o bankaya yatırarak riskleri azaltma yoluna gitmektedir. Bankadan kredi kartı alması gerekmektedir. Kredi kartından yaptığı harcamaların ödemesini asgari düzeyden değil, hesap özeti borcunun süresi dahilinde ödemesini yapması doğru olmaktadır. Daha evvel kredi notu olmayanlar veya kredi notu düşük olanlar altı ay ve bir sene gibi bir sürede ödemelerini aksatmadığı takdirde tekrar kredi notlarında yükselme gerçekleşmektedir. Yükselme gerçekleşince kredi başvurusu yapmak gerekmektedir. Ard arda başvuru yapmak olumsuz sonuç verir.

KAYNAK :https://www.finanskrediler.com/kredi-notumu-nasil-ogrenebilirim/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder