6 Ağustos 2018 Pazartesi

Akbank Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Gecikmesinde Ne Olur?


Eğer Akbank ile ilgili bir kredi kartı kullanıyor iseniz ve gecikmiş borçlarınızı ödemek adına yapılandırma yapmayı amaçlıyorsanız dikkat etmeniz gereken bir takım kriterlerin olacağından bahsetmek gerekir. Bankaya borcunuz için ödeme yapmaya dair ilk defa bir yapılandırma başvurusunda bulunacaksanız bu kabul edilecektir. Yeniden son derece düşük taksit tutarları ile size kullanmak üzere kredi vereceklerdir. Bu sürenin 72 aya varan taksit opsiyonu ile olabileceğini bilmelisiniz. Daha az faiz ile zorlanmadan bakiyenizi ödeyerek borcunuzu sıfırlama şansını elde edebilirsiniz. Ancak yapılandırılmış bu borcun ödenmemesi durumunda ne gibi sonuçların sizleri beklediğini de öğrenmek yararınıza olacaktır. İsterseniz gelin bu hususta sizlere yardımcı olmaya çalışalım.

Yapılandırılmış Kredi Kartı Borç Gecikmesi

Yapılandırma işlemi sonrasında sizin için bazı noktalara dikkat etmeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmayınız. Akbank kredi kartı borcu yapılandırma gecikmesi süreci maksimum 90 gün olmaktadır. Yani ödemelerinizi 2 taksit geriden takip edebilirsiniz. Bu imkan sizlere yasal takip sürecine girmeyeceğiniz anlamına gelmektedir. Ancak 3 ay, yani 90 gün yapılandırma borcunuzu ödemezseniz bu süreç öncesinde işleyen hukuki prosedürlerin tekrar yürürlüğe gireceğini ve avantajınızı kaybedeceğinizi ifade etmeliyiz. Bizim burada size tavsiyemiz 60 gün geriden gelerek ödeme yapabilirsiniz. Ancak bu zaman dilimini kesinlikle 3 aya çıkarmamanızdır. Eğer bu şartları yerine getirmeyip bir daha yapılandırma başvurusunda bulunursanız bunun banka tarafından kabul edilmesinin son derece güç olacağını da unutmadan söylemeliyiz.

Zamanında Ödeme Yapın ve Kolaylıkla Ödemelerinizi Yapın

Taksitlendirme yaparken maddi gelirinizin geldiği tarih dilimlerine önem gösteriniz. Bu sayede herhangi bir zorluk yaşamadan yapılandırılmış borçları ödersiniz. Akbank kredi kartı borcu taksitlendirme gecikmesi durumu sizin için daha yüksek paralar ödemeniz anlamına gelmektedir. Bunun için vaktinde ödeme yapabilmek her şeyden önemli ve değerlidir. Gecikme ve olağan şartlar durumunda ödeme yapamayacağınız zaman bunu bankanın ilgili mercilerine resmi olarak bildirerek cevap alabilirsiniz. 60 günlük limiti aşmamak kaydı ile artık daha önceden birikmiş tüm borcunuzu yeni bir kredi ile ödeyebilir ve hayatınızı negatif yönde etkileyen bu durumdan tamamen kurtulabilirsiniz. Tabi yapılandırmış miktarı tekrar gecikmeye düşmeden ödemek şartı ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder