10 Ağustos 2018 Cuma

Denizbank Faizsiz Hayvancılık Kredisi İçin Gerekli Belgeler


Hayvancılık Kredisi Faizli mi?

Hayvancılık faaliyetlerinin azalmasıyla birlikte Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hayvancılığı teşvik etmek ve geliştirmek için bir program hazırladı. Program kapsamında belli hayvanların üreticiliğini yapacak olanlara devlet geri ödemesiz hibe olarak kredi verecek. Bu krediler faizsiz ve geri ödemesiz olarak girişimcilere devlet tarafından verilecek. Hibe programı kapsamında üretimi yapılacak hayvanları üretmek istemeyip başka hayvan üreticiliği yapmak isteyenler ise özel bankalardan hayvancılık kredisi çekmek zorunda kalacaklar. Hayvancılık kredisini Denizbank'tan almak isteyen girişimciler Denizbank faizsiz hayvancılık kredisi ne kadar diye bir soru sormaktadırlar.

Denizbank'tan alınan hayvancılık kredisi normal kredilere göre daha düşük faiz oranıyla verilmektedir. Alabileceğiniz kredi tutarı üretimini yapacağını hayvan sayısına ve alacağınız ekipman, ahır gibi malzemelere göre belirlenir. Toplam harcadığınız tutarın % 75'inde kadar kredi alabilirsiniz. Yani 100.000 TL yatırım yapıp inek üreticiliği yaptığınızda bunun 75.000 TL'sini kredi olarak alabilirsiniz.

Denizbank Faizsiz Hayvancılık Kredisi Şartları

Denizbank faizsiz hayvancılık kredisi için gerekli belgeler üretimini yapacağınız hayvancılık faaliyetine ilişkin başvuru dilekçesi, Çiftçi Kayıt Sistemine kaydınızın olduğunu gösteren belge ve yapacağınız üretime ait olan harcamaları gösterecek olan bir evrak ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Faizsiz olarak Denizbank'tan hayvancılık kredisi alabilmek için Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Denizbank'a yetki vermesi gerekmektedir. Çünkü faizsiz hayvancılık kredilerinde çekilecek olan kredinin faiz tutarını Devlet yani Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ödemektedir. Krediyi çeken kişi sadece anaparasını bankaya ödemektedir. Ana paranın taksitlendirilmesi de Teşvik Programı kapsamında belirtilen şartlara göre yapılır. Bu yüzden Denizbank'ın faizsiz hayvancılık kredisi için yetkili banka olup olmadığını Bakanlığın Teşvik Programlarından sürekli kontrol etmelisiniz. 2018 için açıklanan Teşvik Programında faizsiz hayvancılık kredisi için yetkilendirilen banka Ziraat Bankası olmuştur.

Yeni bir Teşvik Programı gelene kadar şu an için Denizbank'tan faizsiz hayvancılık kredisi alamazsınız. Ancak Ziraat bankasından faizsiz kredi alamayan girişimciler 60 aya varan vade ve uygun faiz oranlarıyla Denizbank'tan hayvancılık kredisi çekebilirler Çekilecek olan krediyi 12 ya da 60 aya kadar taksitlendirme yapabilirsiniz. Kredi kapsamında hayvancılık için harcadığınız tutarın en fazla % 75'i kadar krediyi Denizbank'tan alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder